Aalsmeer

Ontdek de ruige stadswildernis Lange Bretten bij Amsterdam

Weet je dat direct om de hoek van de westelijke Amsterdamse woonwijken een prachtig struin- en wandelgebied ligt? Dit natuurgebied in beheer van Landschap Noord-Holland heet Lange Bretten en is vrij toegankelijk.
Om dit grote natuurgebied bij de Amsterdammers wat bekender te maken neemt de boswachter van Landschap Noord-Holland je graag mee op een zwerftocht. Meld je aan en wandel mee op zaterdag 26 september om 11.00 uur. Het wordt een flinke wandeling door het bos, de ruigtes en rietvelden van Lange Bretten, dus trek goede wandelschoenen aan!

De boswachter vertelt over het ontstaan van het gebied, de dieren en planten die er leven, het natuurbeheer en alles wat je onderweg tegen komt. Een afwisselend landschap met natuur vol variatie en veel verschillende bewoners. Je ziet vast roofvogels, konijnen en misschien ook sporen van de vos. Laat je verrassen door de natuur!

Belangrijk:
In verband met corona is reserveren verplicht. Het is helaas NIET mogelijk om ter plekke aan te sluiten.
De wandeling is met een kleine groep van maximaal 10 personen met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM.

Wanneer: Zaterdag 26 september 2020 van 11.00 tot 12.30 uur.
Vertrekpunt: De wandeling start op de kleine parkeerplaats bij het speelterrein aan de Australiëhavenweg in Amsterdam. Dit is een zijweg van de Haarlemmerweg (N 200) .
Kosten: € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers € 4,- en € 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar.
Reserveren:www.gaatumee.nl