Aalsmeer

Een herfststructuur.

1/ Pak een ondergrond (vaas) waar je met oasis flink naar boven kunt uitbouwen (een cilindrische ondergrond is makkelijk , zoek alvast wat mos, hortensia en buigzame takken.

Prik door de oasis van boven naar beneden een aantal stokken (die je altijd bij je orchidee hebt, tonkinstokken heten deze, zodat de oasis met ondergrond recht en stevig wordt

2/3 en 4 Hortensia en/of schors, bladeren van de grond, herfstvruchten zoals bessen of kleine appels of kastanjes of.. of.. of.. (daar bedoel ik mee..leef je uit!!) op een prikker of met draad bundelen en erin steken.

5/zoals je ziet heb ik een patroon gemaakt wat ik ook in de vaas terugzie. Ritme is altijd mooi in dit soort arrangementen. Met krammen kun je veel vastzetten.

6/Bloemen hoeven eigenlijk niet, maar ik had nog wat Rozen over en Nerine en het paste best mooi bij deze ondergrond.

Gebruik juist veel structuren en vormen in dit stuk, dat geeft interessante patronen, op 10 november gaan we met Groei en Bloei ook aan de slag met deze techniek! Ik heb nog een groot voorbeeld gemaakt, dat is dan weer een andere vorm ietsje moeilijker om te maken en meer materiaal, maar heb je ervaring dan lukt deze ook en anders kom je een keertje workshoppen. 

Veel plezier bij het maken, alles is te vinden buiten!

Een bloemgroet Nicky