Aalsmeer
bekijk online
Nieuwsbrief

Jaarvergadering 2022

Wat fijn dat er zo’n grote opkomst was bij de vergadering op het bedrijf De Vries. De aanwezigen gingen akkoord met de twee nieuwe bestuursleden Loes Vuil als secretaris en René Lubsen als penningmeester. We namen afscheid van Karin van den Berg na de vele jaren dat zij actief was voor de vereniging. Jan Willem de Vries kreeg de D.Jongkind Mzn prijs . Dir. van de Vries potplanten bedankt voor de ontvangst en de rondleiding op uw bedrijf. 

Moederdag boeket

Zoal we gewend zijn willen we dit jaar tijdens de Geranium mart op 7 mei een bijzonder boeket uitreiken aan een vrouw/man die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan iemand buiten de eigen familie? Kent u zo iemand? Meld het aan >vlietvan.w@kpnmail.nl< of mendelstraat 8 1431 kk . 

Geraniummarkt

Tijdens de markt op 7 mei is er de mogelijkheid om stekjes/plantjes die u teveel heeft te verkopen of te ruilen. Heeft u iets ? Meldt dit dan aan >vlietvan.w@kpnmail.nl< dan zorgen wij voor ruimte .

Berichten van de cursuscommissie

Er zijn heel veel nieuwe mensen in de gemeente Aalsmeer en rondom liggende plaatsen bij gekomen, die niet bekend zijn met onze vereniging. Dus een uitnodiging aan allen, die wel lid zijn, vertel je nieuwe buren over ons of attendeer ze op onze website, Sociale Media of andere PR activiteiten als bijvoorbeeld kom in de kas, daarvoor alvast bedankt. 

Op 10 April staan we met de KMTP/Groei en Bloei ook op de verenigingsmarkt op het terrein bij zwembad de Waterlelie. Wij zien u daar graag langskomen. 

We werken hard aan meer aanwezigheid op sociale media. Check onze Instagram account (groeienbloeiaalsmeer) en onze facebook pagina (Groei en bloei Aalsmeer). 

Bent u ook creatief aangelegd en/of heeft u groene vingers en wil u daar meer mee doen, wij kunnen altijd versterking gebruiken in ons team van de WC Commissie. Heeft u vragen of wil je hier meer over weten, stuur dan een mailtje aan groeienbloeicursus@gmail.com, dan nemen wij contact met u op

In de komende maand zal er een workshop plaatsvinden:

Insectenhotel   

Wij denken, dat iedereen zich bewust is van de noodzaak van insecten in onze tuinen. Om de insecten te helpen hebben willen wij een workshop organiseren om een eigen insectenhotel te bouwen. Met diverse natuurlijke materialen maken we een mooi hotel waar de insecten zich thuis is zullen voelen. 

De workshop is Donderdag 21 April, aanvang 19.30 (inschrijven tot 10 April). 

De kosten voor deze workshop zijn € 25.00 voor leden/ € 30 voor niet leden. 

Er zijn nog wel een aantal plekken beschikbaar. Aanmelden per email: groeienbloeicursus@gmail.com.  

ook in de maand Mei zijn er nog diverse workshops zoals

Bezoek aan een Imker (12 mei)

Hoe leuk om eens te gaan kijken wat een imker precies doet. Wij organiseren een informatie avond voor jong en oud, dus ouder met kind of grootouders met kleinkinderen, maar zonder kinderen mag natuurlijk ook. Deze avond word gehouden op de Historische tuin door Imker Erik.

Zomerbloeiers (12 mei)

Een oude bekende halen we terug voor dit seizoen, een waar je heel lang van kan gaan genieten. Een mooie zinken bak gevuld met prachtige zomerbloeiers, dat wordt een lust voor het oog, die de hele zomer staat te pronken op uw terras.

Workshop Tuinschilderij (19 mei)

Bij deze workshop van een avond gaan we een mooi en kleurrijk tuinschilderij maken met vrolijke kippen. Je hebt hier geen teken of schilderervaring voor nodig. We worden professioneel begeleid, en bouwen het schilderij stapje voor stapje op, waardoor iedereen een goed resultaat krijgt en een mooi schilderij mee naar huis kan nemen.

Voor meer informatie over deze workshops bezoet u onze site

Open tuinen weekend

OPROEP

Stel je tuin open en meld je aan voor het open tuinen weekend 2022 op 18 en 19 juni.

Ben je de trotse eigenaar van een tuin en wil je deze open stellen voor andere tuinliefhebbers en bezoekers, meld je dan aan. Met het opentuinen weekend sluiten we aan bij het landelijke open tuinen weekend. De open tuinen beschrijven we in een boekje dat beschikbaar is bij een paar start adressen. Aanmelden kan bij Marika Kerstens, m.kerstens@hotmail.com. 

Grote of kleine tuinen, watertuinen, groententuinen of kindvriendelijke tuinen.Het maakt niet uit.

Doe mee met open tuinen weekend. Het is toch heerlijk om mensen te zien genieten van uw tuin.

Het is leuk en leerzaam om gasten in uw tuin te ontvangen en er iets over te vertellen. Zelfs slecht weer houdt de echte tuinliefhebber niet tegen.