Activiteiten & Actueel

CURSUS KERAMIEK VORMEN OP EEN DRAAISCHIJF EN HANDVORMEN

Na 2 seizoenen les te hebben gehad in Uithoorn hebben we gezocht naar een nieuwe lerares en locatie voor onze keramiek cursus. 

Deze hebben we gevonden in Langeraar bij keramiste Jans de Vries  

( www.janskeramiek.nl ). In haar knusse atelier achter haar huis aan de dijk verzorgd ze voor ons een gecombineerde cursus waarbij aandacht is voor werken met de draaischijf als ook handvormen. Jans heeft in haar atelier 3 draaischijven staan, waardoor we dus zullen gaan rouleren. Zo komen alle cursisten in aanraking met de draaischijf als ook met het handvormen. Omdat er een beperkt aantal cursisten mee kunnen doen is er ruimte voor veel persoonlijke aandacht. Ook is er ruime keuze uit materialen en glazuren. Voor ieder wat wils en de mogelijkheden zijn dan ook legio. Van kunstzinnige voorwerpen voor in de tuin of in huis tot gebruiksvoorwerpen. Geschikt voor mensen die al ervaring hebben met keramiek maar ook zeker voor beginners. 

 

* de eerste les is op donderdag 13 september 2018 om 19.30 uur. De cursus duurt 10 lessen, wekelijks op de donderdagavond. De 10e les is dan op 15 november 2018. Echter heb je een les gemist, zijn er 2 extra avonden (22 en 29 november) om eventueel in te halen. Ook kun je, uiteraard tegen betaling, deze avonden als extra lessen kopen.  

* de cursus wordt gegeven in het atelier van Jans de Vries,  

Woudsedijk 14 te Langeraar.  

* de kosten van deze cursus  bedragen € 140,- voor leden en €150,- voor niet leden, inclusief alle materialen tenzij je een heel groot werkstuk maakt of hele dure glazuren gebruikt. Dan kunnen er kosten bij komen die ter plekken bij Jans afgerekend dienen te worden. 

 

Aanmelden voor deze cursussen kan bij

Esther Straathof via de mail op groeienbloeicursus(at)gmail.com

of bellen 0297.344237.

Onder vermelding van naam, telefoonnummer en mailadres

Ook kun je je via de website opgeven.

www.aalsmeer.groei.nl

 

HET LESGELD KUN JE CONTANT VOLDOEN AAN HET BEGIN VAN IEDERE CURSUS.

Naar boven

meer
13
Dec
Westlandse buitenplaatsen van weleer
06
Dec
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879