Activiteiten & Actueel

Geraniummarkt onder zomerse omstandigheden

Originele tekst staat in Aalsmeer vandaag.

www.aalsmeervandaag.nl

Voor zowel de verkopers als het publiek was de Geraniummarkt 2017 een zeer geslaagd evenement. Van heinde en verre kwam men op de markt af om tuinplanten in te slaan. Mede dankzij een strenge keuringscommissie staat de Aalsmeerse Geraniummarkt goed bekend als het gaat om de kwaliteit van het gebodene. “Er zijn verkopers die andere markten links laten liggen vanwege de goede naam van deze markt,” aldus KMTP-voorzitter Wim van Vliet. Dat de markt op de dag voor moederdag plaatsvindt draagt natuurlijk ook bij aan het succes.   

 

“Een feestdag voor Aalsmeer,” noemt Van Vliet het evenement dat voor de zeventiende keer werd georganiseerd. “Vanaf de vroege morgen was het al druk en liepen mensen met bolderkarren en kinderwagens vol bloemen over de markt. Het doel van de bezoekers is niet: we gaan gezellig plantjes kijken, nee, ze komen doelgericht omdat ze met planten naar huis willen.”

 

Kwaliteit prima

Ook organisator Henk Kanters kijkt tevreden terug. “Het is allemaal prima verlopen en de kwaliteit van de planten was prima. We hebben niets gezien dat over tijd was of buiten het seizoen. Daar zijn we altijd heel streng in. In het verleden hebben we wel eens verkopers moeten sommeren hun handel van de markt te halen omdat die niet aan de kwaliteitsnorm voldeed. Zo ver hoefden we dit keer gelukkig niet te gaan.”

 

Beetje dom

zelfs de enkele regenbuitjes konden de sfeer van de markt en haar bezoekers niet negatief beïnvloeden. De enige wanklank die deze dag gehoord werd was die van mensen die een bekeuring van bijna 100 euro kregen voor fout parkeren. Te lang in de blauwe zone of langs de Stommeerkade waar een parkeerverbod geldt. Kanters: “Dat is niet leuk voor de mensen die het betreft, maar toch ook een beetje dom. Men moet weten dat er een blauwe zone is waar je maximaal twee uur mag staan. In de parkeergarage van Crown kon men de hele dag staan voor vijf euro.”

 

Te spreken was het publiek over de actie van de Kika-vrijwilligers die met bakfietsen de planten bij de mensen afleverden voor een kleine bijdrage. Met acht fietsen voorzien van opvallende oranje vlaggen werd heel Aalsmeer doorkruist.

 

De prijs voor de beste kwaliteit planten ging naar de firma Korrel uit Amstelveen. De mooiste kraam was die van Groeipassie uit Leimuiden.

 
 

Naar boven

meer

 

 

 

19
Sep
herinrichting tuin achter
14
Sep
Hill Station Cameron - Blik op de Tuin no. 867