Winteractiviteiten 2016:

Historische Tuin Aalsmeer; hidden paradise. The best kept secret in Aalsmeer Flowertown.

Op het moment zijn we volop bezig met de verkoop van vergeten groenten. We verwachten een rijke oogst van Stiense bonen. U kunt ze via de tuinchef op bestelling kopen. Een typisch Aalsmeers wintergerecht is Stiense bonen met spek en zoete appeltjes. Het eerste handfruit op de Tuin, in de vorm van appeltjes, is geplukt. De peren zullen spoedig volgen. Wat bloemen betreft kunt u genieten van dahlia’s. Ook de rozenkas, met allerhande historische rassen, zit eraan te komen.

De laatste zaterdag van de maand, dus 27 augustus, 24 september en 29 oktober: veiling om 15.00 uur, waarbij uw entreekaartje gratis toegang geeft tot de veiling. De veilingmeester laat oude tijden herleven als de Jugendstil veilingklok haar werk doet. Dit is uw kans om voordelig een bos bloemen of tuinplant in te kopen! Neem plaats op de koperstribune en onderga de spanning.

17 en 18 september: Kunstroute Aalsmeer; een enerverend weekend vol kunst en cultuur. Start 12.00 – 17.00 uur. Kunstroute Aalsmeer is een uniek en inspirerend evenement met landelijke bekendheid dat jaarlijks plaatsvindt in het 3e weekeinde van september. Meer dan 100 (binnen- en soms buitenlandse) kunstenaars, dichters en musici tonen in één weekend op 23 locaties hun ‘kunsten’ aan meer dan 2000 bezoekers. Op veelal unieke locaties genieten bezoekers laagdrempelig van schilderijen, aquarellen, tekeningen, grafieken, beelden, fotografie, keramiek, sieraden, poëzie, jazz, klassieke-, pop- en wereldmuziek.

10 december: Kerstmarkt van 10.30 – 17.00 uur. De dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia organiseren in samenwerking met de Historische Tuin en Het Tuinhuis een sfeervolle kerstmarkt. Deze kerstmarkt is uniek in sfeer en setting. De tuin is volledig gehuld in kerstsfeer en is het stralend middelpunt van Aalsmeer Centrum. In de grotendeels overdekte ruimtes van de Historische Tuin en de boerderij vindt u kramen op het gebied van o.a. keramiek, lifestyle, houten speelgoed, bijzondere (kerst-)cadeaus en inspiratie voor een spectaculair kerstdiner. In het kerstcafé kunt u genieten van glühwein, chocolademelk en heerlijke culinaire versnaperingen.

De Historische Tuin Aalsmeer is t/m oktober geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.30 uur. Entree volwassenen € 4,00 en 65+ € 3,50 p.p. U kunt ons bereiken via de ophaalbrug aan het Praamplein. Het Tuinhuis vormt het culinaire hart van het museum. Voor meer informatie zie de website www.historischetuinaalsmeer.nl en volg ons op Facebook.

Stiense boon

Vergane glorie - Blik op de tuin 875
hoe krijg ik bijzondere vogels in de tuin