Activiteiten & Actueel

KMTP Consumententoets

De kwekers van bloemen en planten ontwikkelen vele nieuwe producten. Het wordt hen steeds duidelijker dat het de laatste schakel (de consument) is die het product moet willen kopen en er met succes voor kan zorgen.

Honderd leden van de KMTP in onder andere Aalsmeer krijgen een plant/boeket van een nieuw product samen met een vragenformulier en na een afgesproken periode komen die ingevulde formulieren weer terug. Het Productschap Tuinbouw maakt dan van die 100 formulieren een duidelijk leesbaar rapport.

Het bedrijf kan nu een verzorgingslabel maken bij de plant gebaseerd op 100 ervaringen.

Als de plant gewaardeerd wordt met een cijfer 7 of hoger dan willen wij meehelpen de bekendheid van dat product te vergroten via de website en in de vakbladen .

 

Meer informatie vindt u op www.consumententoets.nl

De consumententoets houdt in dat kwekers de planten die ze nieuw op de markt willen introduceren, deze plant eerst bij 100 consumenten kunnen onderbrengen om te kijken hoe de plant reageert. Er wordt oa. gekeken naar hoe de eerste indruk van de plant is, of de plant de reis naar zijn eindbestemming goed doorstaat, hoe makkelijk of moeilijk de plant in onderhoud is, en of na afloop van de test de consument nog steeds tevreden is met de plant. Dit is een kleine greep uit alle gegevens die gehaald worden uit het testen van een plant. Alle planten zijn geschikt om getest te worden, dus testen we niet alleen kamerplanten, maar ook balkon/terras planten en tuinplanten.

meer

geteste plant

Astilbe
23
Apr
Verliefd op Clivia - Blik op de Tuin no. 898
18
Apr
Zaaien 2019