Activiteiten & Actueel

Walled Garden in Schotland

Jos Ketelaar uit Hilversum ons laten zien hoe er getuinierd wordt in Schotland.

Zelf schrijft hij daarover: Walled Garden in Schotland

De Border, dit is een district in zuid oost Schotland. Hier heb ik een aantal particulieren ommuurde tuinen bezocht. Enkele tuinen waren gedeeltelijk ommuurd andere weer in zijn geheel, De meeste tuinen die ik bezocht heb waren goed te overzien, dus geen parken. Het klimaat in Schotland maakt het mogelijk planten te laten groeien die een constante vochtigheid verlangen in een goed doorlatende grond zoals primula’s dit verlangen. Echter tegen de beschutting van de muren kan het ook zeer behaaglijk zijn wat de mogelijkheid geeft voor cistusrozen. Maar de ‘gewone’ rozen doen het daar ook prima. Het is erg leuk en leerzaam om eens in tuinen te komen de andere mogelijkheden hebben als onze eigen tuinen op de zandgrond, klei of veen.

Naast een overzicht van de tuinen laat ik een paar kenmerken van de tuin zien, dit kan de vorm en aanleg zijn of de beplanting met in het oog springende soorten.

Donderdag 10 januari 2019 om 20.00 uur

Buurthuis Hornmeer, Dreef 1 Aalsmeer.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

 

Onze lezingen vinden plaats in het Buurthuis Hornmeer

Op de zomermaanden na proberen wij maandelijks een lezing te organiseren. Deze lezingen worden gegeven in het buurthuis van de hornmeer die u kunt vinden aan de Dreef nr. 1. Het beste kunt u parkeren op het parkeertrein bij zwembad de waterlelie. I.p.v naar het zwembad loop u naar de andere kant van het parkeerplaats. Daar loopt een pad dat uitkomt bij het buurtcentrum.

 

 

 

Naar boven

meer
15
Jan
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
10
Jan
VAN VERVAL TOT HOTEL