Aalsmeer

Heimwee naar de zomer

Nu moet ik zeggen dat ik momenteel achterstevoren in de tijd heb geleefd, want ik heb een heel langdurend project in Brabant gedaan voor een opdrachtgever die daar woont. Met allerlei in opdracht gemaakte kerst voorbeelden t.b.v. verkoop hele grote winkels in midden Frankrijk. En daar zitten bijvoorbeeld ook kerstbomen bij van bijna 3 meter. Dat wordt allemaal keurig verpakt en gaat op transport!

Maar goed, nu; “Heimwee naar de zomer”!

Neem een mooi rechte brede glasvaas, waar veel in kan. 

1/Knip (foto 1) een ruim ong 20 cm breed rond karton op de maat van de doorsnede van je vaas.

2 en 3/ 3 x een draad erom (foto 2 en 3) dan staat hij vast in de vaas.

4 en 5/ Zoek schelpen en mosjes en takjes (strandwandeling) en lijm deze met het lijmpistool op de rand in een leuk patroon. (Het karton moet dus wel stevig genoeg zijn!!) (Foto 4 en 5)

Ben je niet in de gelegenheid om te zoeken, ik kan weer voorzien in een basispakket zodat je aan de slag kunt voor 10 euro. Je krijgt dan zand, superleuke schelpen, draad, mos en touw ed. en Stuur dan even een mail naar mij Info(at)markslag.com. Bloemen moet je zelf regelen.

6/ de bloemen schoonmaken op een zodanige manier dan er geen blad in het water komt.  Zand op de bodem. Water met voeding. Neem vooral bloemen met verschillende vormen. Maar alles kan. Ik heb nu koele kleuren.

7en 8/ ga heerlijk schikken de vorm die je gemaakt hebt help om alle bloemen op z’n plek te houden. Je kunt ook nog stokken op draad ertussen plaatsten of rechtop tussen de bloemen steken. Hollands strandgevoel!

9/ en als laatste ben je een tropisch strand aan het fantaseren neem dan tropische kleuren daar passen de schelpen ook uitstekend bij!

 

SUCCES en tot de volgende keer!!