Aalsmeer

bloemschikken in mei

Verzamelen materiaal. Hier heb ik gekozen voor tuin en berm. Let wel op dat je s ’ochtends uit de zon snijdt en direct op water een paar uur laat optrekken op een koele plek voor je het verwerkt.

Verzorging. Zorg echt voor de juiste verhouding snijbloemenvoedsel. Te vaak wordt er maar 1 zakje bijgevoegd, maar dat werkt juist contra. Let op de juiste verhouding voor de beste houdbaarheid van de snijbloemen. In de fysieke groei en bloei cursus ga ik daar zeker nog eens op in! 

Snij de bloemen. Snoeien mits de snoeischaar snijdt mag best voor de bloemen; maar kijk even wat de snoeischaar doet met de steel. Knijpt hij de steel dicht, is hij bot!! Scherp schoon mes verdient de voorkeur! Het oranje knippertje is alleen voor draad.

Dit zijn vaasjes gemaakt door mijn zoon op een super hippe 3-D-printer. Ben je geïnteresseerd laat het weten, hij wil ze wel maken. Waarom nu deze foto: we hebben allemaal wel van die vaasjes waar het water uitlekt. Dus een plastic beker erin en je kunt deze gewoon gebruiken.

In de eerste Stoeisels kijken we lekker thuis wat we hebben en verwerk ik er 1 techniekje bij om te doen. Deze glazen vaas heb ik op zijn kop gezet en met witte en blauwe latex (muurverf) bewerkt. Niet bang zijn gewoon verf in elkaar laten lopen, steeds niet te veel maar wel in 1 werk-moment. Dan loopt het lekker in elkaar. Gaaf hè? Kies vooral je restant kleuren van je interieur. Past het leuk!

Kijk!! 4 x zo’n leuke 3 D-print vaas. Letterlijk: de vaas wordt i.p.v. een vel papier bedrukt, gewoon geprint uit de printer. Met de vaas die je beschilderd hebt in jouw kleur en je kunt aan de slag.

Als je voldoende variëteiten hebt geplukt zou ik kiezen voor een soort bloem per vaas, dan blijft het rustig. Zoals je ziet, plaats ik rustig  grote grassen voor de andere vazen, dan krijg je een mooiere diepte in je compositie.

 

  Hou zeker ook mijn persoonlijke FB-pagina  Nicky Markslag in de gaten, daar post ik in dit thema vast nog meer.

 

Tot Groei en Bloei Stoeitijd met mekaar in real time. Maar tot die tijd af en toe een inspiratie om thuis te doen.

Proberen maar! SUCCES  en met een bloemen groet;

Nicky

 

Mocht u  het leuk vinden om uw werk aan andere te laten zien stuur dan een foto van uw werk naar.

info@aalsmeer.groei.nl  onder vermelding stoeien met bloemen, maand en natuurlijk uw naam. Eventueel voorzien van comentaar.