Aalsmeer

Lieve mensen van groei en bloei.

Met de kerstgedachte in mijn hoofd, bedacht ik mij om deze keer een klein boeketje te laten zien waarbij je 2 kanten uit kunt gaan. Of je maakt het voor aan je eigen deur, of je maakt deze voor aan een deur van iemand die je wilt verwennen. Juist in deze tijd is omzien naar elkaar belangrijk.

In deze gekke tijden lopen we allemaal wel eens met onze ziel onder de armen. En dan is iets maken voor een ander fijn en warmt je hart! Trouwens wat let je…maak er 1 of 2.. hou je er eentje zelf.

Foto 1 Laat zien wat je kunt gebruiken en serieus…alles van buiten kan en met wat dennenappels en glimmertjes kom je een heel eind. Ik heb met een spuitbus goud de bruine hortensia van buiten lekker opgepimpt! Dit wat je op deze foto ziet heb ik gebruikt.

Foto 2 Bind een draad aan de materialen met gewoon een stukje touw, stopgaren of wikkeldraad (wat je ook in huis hebt)  zodat je ze kunt bevestigen in het boeketje.

Foto 3 Bundel de materialen en bind het samen met touw of wikkeldraad.

Foto 4 Maak gelijk een lus van touw of wikkeldraad zodat je het op kunt hangen, en kijk of de vorm lekker hangt.

Foto 5  Dan pak je het boeket en houd je het in je hand alsof het nog hangt (dus top naar beneden) en frutsel je alle leuke materialen zoals ballen en dennenappels ertussen. Als je het boeket tussentijds even ophangt zie je wat je doet. Maar succes verzekerd.

Zie je op de foto nog dat ik met simpel touw een strik heb gemaakt?

Kerststuk 2

En omdat u natuurlijk uw boeketje weggeeft wat ik al heb laten zien en het Kerststuk op tafel koopt bij de lokale bloemist….(zo houden we iedereen op de been in deze gekke tijden), dacht ik u nog te inspireren voor een Kerstwandschilderij.  Vooral mooi om in huis te hangen. U zet natuurlijk even de fotolijst die u altijd heeft hangen of dat grote schilderij uit de huiskamer op de rommelkamer of zolder en hangt dit Kersttafereel heerlijk in huis. In Januari mag deze weer terug toch? Omdat we zelf veel thuis rondhangen is het des te leuker om je scenario wat te veranderen.

De start .. Waar zitten de bloemen op als je naar de foto kijkt?? Gewoon een ijzeren raamwerk. Je kunt bij de Action van die fotoframes van ijzer kopen. Of ergens op internet, even Googelen

Amaryllis lenen zich goed voor dit arrangement omdat de bloem op zijn kop kan en het water in de bovenkant. Goed vol water houden. Bij mij zit er nog een mooie Paphiopedilum in oftewel Venusschoen, maar dat kan ook een Roosje of Gerbera zijn.

Je start met een gekke tak of stuk hout, daarna wat kerst groen in dezelfde parallelle richting dan blijft het rustig. Dan de lichtjes en daarna af decoreren met bloemen en kerstmateriaal. En alles op 2 plekken vast zetten met touw of binddraad. (tie-wraps werken ook goed!!)

De foto spreekt voor zich! Kind kan de was doen.. Succes!

Mooie dagen en een lieve kerstgroet Nicky