Aalsmeer

Toeren langs tuinen en parken in Yorkshire

Lezing 2 febr 2023.

  1. Donderdagavond  2 febr. 2023 om 20.00 uur komt de Jan Blokland uit Leiderdorp naar het Buurthuis Hornmeer om te laten zien en horen over zijn ervaringen tijdens zijn reis door Yorkshire (engeland).
  2.  Toeren langs tuinen en parken in Yorkshire in Groot Britanië (Video en foto’s)

 

 Op het programma stonden bezoeken naar prachtige particuliere tuinen (Hillbark Garden, Kelberdale Garden en de Scampston Hall Walled Garden), Kasteeltuinen/parken (Castle Howard en Newby Hall Gardens) en grote voorbeeld tuinen van tuinverenigingen (York Gate Garden en RHS Harlow Car Garden).

Daarnaast kon hij genieten van een reisje met een historische trein door de valleien van het prachtige natuurgebied van North York Moors en een bezichtiging van de middeleeuwse ommuurde stad York.

Jan heeft met zijn fototoestel en filmcamera prachtige opnames gemaakt en er een kleurrijk reisverslag van gemaakt.

 

De presentatie is opgebouwd uit 3 onderdelen:

  1. Een korte video waarin alle bezochten tuinen en parken worden geïntroduceerd.
  2. Een uitgebreide PowerPoint presentatie waarin uitgebreid wordt ingezoomd in de bezochte tuinen met veel opnames van de sfeervolle tuinen en kleurrijke borders. In deze presentatie wordt veel aandacht geschonken aan de vaak bijzondere planten en toepassingen. In dit onderdeel zijn ook een groot aantal macro opnames verwerkt.
  3. De presentatie wordt afgesloten met een video met een samenvatting van de leukste niet tuinonderwerpen die tijdens deze reis zijn bezocht. Zoals o.a. een historische Anglo-Saxon kerk in Bardsey, het Castje Howard, een reis met een Historische trein door de North Yorks Moors en een bezoek aan de ommuurde oude stad York met o.a. een bezoek aan het grootste spoorwegmuseum van Groot Britannië.

Deze presentatie is een mooie samenvatting van een reis langs prachtige tuinen en parken met mooie bloeiende planten afgewisseld zien met beelden van de rijke historie van het schitterende graafschap Yorkshire..

Voor dit seizoen is dit de laatste lezing. Waarvoor we u/jou hartelijk uitnodigen?

De excursie commissie zou aanvankelijk dit jaar een reis hierheen organiseren. Echter de de prijs voor zo een reis was dermate hoog dat hier vanaf gezien is. Met deze lezing kunt u toch nog genieten van deze prachtige omgeving.

Maar ook nu kunt u dit jaar mee met een reis naar Engeland. Makkelijker te bereiken dus goedkoper.

Meer info over deze reis