GARDEN TOURS I.S.M.

GROEI & BLOEI AALSMEER

Programma Tuinen van het lake District.
6 dagen per luxe touringcar van woensdag 15 t/m 20 juni 2022
(Programma onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

1e dag, woensdag 15 juni 2022

14.30 uur: Vertrek per luxe touringcar vanaf Achterweg 15, De Kwakel.

16.00 uur: Uiterste meldingstijd DFDS SEAWAYS Felison Terminal, IJmuiden.

Wij raden u aan om alleen een nachttas aan boord mee te nemen zodat uw koffer in de touringcar kan blijven. Let op: denkt u er wel aan een geldig paspoort mee te nemen! Vanaf 1 oktober 2021 is een identiteitskaart niet meer geldig om naar Het Verenigd Koninkrijk te reizen!

Op vertoon van uw paspoort ontvangt u aan de balie een boarding card met daarop uw maaltijden aangegeven.

17.30 uur: Afvaart IJmuiden.

2e dag, donderdag 16 juni 2022

Ontbijtbuffet vanaf 07.30 uur (Engelse-tijd) in het Explorers Kitchen Restaurant. Hiervoor gebruikt u de verstrekte ontbijt voucher.

09.15 uur: Aankomst en ontscheping North Shields, Newcastle-upon-Tyne.

Allereerst bezoeken we niet alleen de prachtige tuin van Dalemain maar ook het huis. U kunt hier op eigen gelegenheid de lunch gebruiken. Na Dalemain vertrek naar het leuke plaatsje Keswick en de dichtbij gelegen Castlerigg Stone Circle. Hierna is het op weg naar uw hotel.

18.00 uur: Geschatte aankomst Shap Wells Hotel in Shap nabij Penrith gevolg door diner en overnachting.

3e dag, vrijdag 17 juni 2022

08.00 uur: Engels ontbijt in het hotel.

09.00 uur: vertrek naar Gresgarth, de meer dan bijzondere tuin van de tuinontwerper Arabella Lennox-Boyd die ze in de tachtiger jaren van de vorige eeuw aanlegde. Hierna vertrekken we naar Levens Hall waar het in de tuin lijkt of je rondloopt in het verhaal van Alice in Wonderland. We bezoeken ook het huis. In de tearoom van Levens Hall kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken.

Van Levens Hall vertrekken we naar Holehird, de acht hectare grote tuin van de Lakeland Horticultural Society die door vrijwilligers tot in de perfectie wordt onderhouden. Een bijzonder collectie planten is hier te zien.

4e dag, zaterdag 18 juni 2022

08.00 uur: Engels ontbijt in het hotel.

09.00 uur: vertrek naar Holker Hal & Gardens waarvan Lord en Lady Cavendish de trotse eigenaren zijn. De tuinen zijn schitterend. Van Holker Hall vertrekken we naar Brantwood, het huis waar de beroemde schrijver, dichter en kunstenaar John Ruskin 28 jaar woonde en een prachtige tuin rondom zijn huis maakte. Zowel bij Holker Hall als bij Brantwood is de lunch op eigen gelegenheid mogelijk.

Daarna vertrek naar Hill Top, het eerste huis dat Beatrix Potter kocht, hier schreef en tekende ze haar boekjes. Vervolgens gaat u terug naar uw hotel.

5e dag, zondag 19 juni 2022

08.30 uur: Engels ontbijt in het hotel.

09.30 uur: Uitcheck en vertrek naar de fantastische borders en ommuurde tuinen van Hutton-in-the-Forest waar we behalve de tuin ook het huis bezoeken en uw lunch is gereserveerd.

Van Hutton in The Forest vertrekken we naar Newcastle upon Tyne.

16.00 uur: Uiterlijke meldingstijd DFDS Terminal in North Shields, Newcastle upon Tyne, gevolgd door inscheping.

Bij het inchecken ontvangt u uw boardingcard met maaltijden.

17.00 uur: Afvaart North Shields, Newcastle upon Tyne.

De reisleiding zal u informeren over hoe laat het dinerbuffet gebruikt kan worden in het Explorers Kitchen Restaurant.

6e dag, maandag 20 juni 2022

Ontbijtbuffet vanaf 07.30 uur in het Explorers Kitchen Restaurant. Hiervoor gebruikt u de verstrekte ontbijt voucher.

09.45 uur: Aankomst en ontscheping in IJmuiden, einde van de reis.

Hotel:

U bent drie nachten te gast in het 3* Shap Wells Hotel nabij Penrith. Adres: Shap, Cumbria CA10 3QU.

Het hotel is gelegen aan de rand van het Lake District en beschikt over ruime kamers met gratis WiFi. De meeste kamers bieden uitzicht op het platteland en zijn voorzien van een eigen badkamer, t.v. en koffie- en theefaciliteiten.

Reissom p.p

Reissom p.p. in een 2-pers. kamer:

leden Groei en Bloei afd. Aalsmeer                          geen Groei & Bloei lid

Vanaf 25 betalende deelnemers    € 965,-                                                                         € 980,-

Ook de vrienden van de afdeling Aalsmeer krijgen deze korting

Toeslag 1-pers. kamer / hut                      € 210,-

Als reis door Corona niet doorgaat:

Als Garden Tours de reis dient te annuleren vanwege (in)reisbeperkingen, zal de betaalde reissom terug worden betaald volgens voorwaarden van Garden Tours.

Zie ook:   www.gardentours.nl/over-ons/corona/

Inbegrepen:

* Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.

* Reisbegeleiding door een op tuingebied deskundige reisleiding van Garden Tours, Henk Kanters.

* 3 nachten in het genoemde Shap Wells Hotel inclusief ontbijtbuffet en 3-gangen diner.

* Retour overtocht met de DFDS Seaways op basis van een tweepersoons buitenhut inclusief diner-

en ontbijtbuffet.

* Entrées tuinen en een gereserveerde lunch.

* Een programmaboekje bij vertrek.

Niet inbegrepen:

* Kosten overige lunches, koffie/thee en uitgaven van persoonlijke aard.

* Kosten van een eventuele annulerings- en/of reisverzekering.

* Verplichte SGR bijdrage van € 5,- per persoon.

* Bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per factuur.

* Administratiekosten van € 25,- per factuur.

Aanmelden kan via uw excursie commissie.

Donderdag 10 februari vanaf 19:00 uur kunt u zich telefonisch inschrijven voor deze prachtige reis.

Telefoon nummers zijn::

0618456506                                         0646815681                                                  0651538802