GARDEN TOURS & GROEI & BLOEI AALSMEER

Programma Tuinen van België met Groei & Bloei Aalsmeer e.o.
4 dagen per luxe touringcar van donderdag 18 juni t/m zondag 21 juni 2020
(Tijden en eventuele wijzigingen onder voorbehoud)

1e dag, donderdag 18 juni 2020
08.00 uur: Vertrek per luxe touringcar vanaf Achterweg 15, De Kwakel.
Er is deze dag geen lunch gereserveerd, we raden u aan om een lunchpakket van huis mee te nemen.
Als eerste tuinbezoek van deze dag, gaat u naar de tuin van de familie Vandecruys - Frederix gelegen in Zonhoven, Belgisch Limburg. Deze romantische cottage-tuin is aangelegd door de eigenaar zelf met op een natuurlijke manier in kamers verdeeld met o.a. bijzondere vaste planten, hosta’s, varens, geraniums en rozen. Hier heeft u de gelegenheid om de tuin op eigen gelegenheid te verkennen. In de middag vervolgen we de reis met een bezoek in Stokrooie aan de tuin van Dina Deferme. In deze romantische privé tuin wordt u ontvangen door de eigenaresse en tevens tuin- en landschapsarchitecte, Dina Deferme.
Daarna gaat u voor uw eerste overnachting naar Hotel Den Hof in Zelzate. Dinertijd is in overleg met uw reisleiding.

2e dag, vrijdag 19 juni 2020
08.00 uur: Ontbijt in het hotel.
08.45 uur: Vertrek naar Oedelem voor een bezoek aan de privé tuin van de gerenommeerde kweker en tuinontwerper Chris Ghyselen. Na dit bezoek vertrek naar Brugge voor een stadsbezoek en lunch op eigen gelegenheid. In de namiddag staat nog een bezoek aan Bijsterveld geplant. Een ommuurd domein dat ooit behoorde aan een cisterciënzer innen abdij uit de 14e eeuw. Midden in dit unieke en ongerepte stuk ‘meetjesland’ met populierdreven, polders en kreken, bloeien de bijzondere tuinen van deze historische hoeve.
Tenslotte terug naar uw hotel in Zelzate. Dinertijd is in overleg met uw reisleiding.

3e dag, zaterdag 20 juni 2020

08.30 uur: Ontbijt in het hotel.
08.30 uur: Vertrek naar Leuven voor een bezoek aan de Botanische tuin van Leuven.
In de middag vertrek naar Hallaar voor een bezoek aan de privé tuin van familie Schellens-Thijs de tuin Ten Aard. In de namiddag is er nog tijd voor een bezoek aan Kwekerij De Vlintertuin in Rijmenam, een tuin en hedendaagse kwekerij in een oase van rust met een zorgvuldig assortiment.

4e dag, zondag 21 juni 2020
07.00 uur: Ontbijt in het hotel gevolgd door uitchecken, koffers gaan weer in de bus.
08.00 uur: Vertrek richting Nederland, maar niet voordat u nog een bezoek heeft gebracht aan de laatste Belgische tuinen van deze reis. Met in de morgen een bezoek aan de Watertuinen van Annevoie. De tuinen zijn aangelegd in de 18e eeuw met unieke waterpartijen in de stijltuinen. Na de gereserveerde lunch wordt de weg vervolgt met een bezoek aan de privé tuin Sous Bois in Wepion. Een tuin waar de Engelse invloed merkbaar is op een prachtige plek met uitzicht op de Maas. Daarna vervolgd u de weg naar Nederland met verwachte aankomst in De Kwakel om 18.30 uur, einde van uw reis.

Hotelinformatie:

U bent drie nachten te gast in Hotel Den Hof, Stationsstraat 22, B-9060 Zelzate.
Den Hof is gevestigd in een gerenoveerd herenhuis gelegen in een park. De kamers zijn rustig gelegen en kijken uit op het park. Verder zijn de kamers voorzien van comfortabele bedden, koffie en thee faciliteiten, kluisje, minibar, een televisie, wifi en een volledige badkamer met inloopdouche.
Reissom per persoon in een 2-persoonskamer: Leden Niet-leden
vanaf 30 betalende deelnemers: € 585,- € 600,-
vanaf 35 betalende deelnemers: € 570,- € 585,-
vanaf 40 betalende deelnemers: € 560,- € 575,-
Toeslag 1 persoonskamer: € 120,-

Inbegrepen:
* Het vervoer per luxe touringcar met toilet en airconditioning, bemand door een ervaren
chauffeur.
* Reisbegeleiding door een op tuingebied deskundige reisleiding van Garden Tours, Henk
Kanters.
* Drie nachten in bovengenoemde hotel incl. ontbijt en diner.
* Kosten van de entrees daar waar mogelijk inclusief koffie/ thee en inclusief een gereserveerde
Lunch.

Niet inbegrepen:
* Overige kosten voor lunches en uitgaven van persoonlijke aard.
* Kosten van een eventuele annulerings- en/of reisverzekering.
* Calamiteitenfonds van € 2,50 per factuur.

Aanmelden kan via uw excursie commissie Woensdag 5 februari 2020 vanaf 19:00 uur .
06-46815681 of 06-51538802 of 06-18456506