WORMENHOTEL MAKEN (leuk met kinderen)

Omdat het zo leuk is om deze workshop met kinderen of kleinkinderen te doen gaan we deze op zaterdag ochtend geven. En wel op 14 maart.

Het klinkt misschien niet echt aantrekkelijk, maar met een wormenbak kun je je eigen keukenafval, zoals groente- en fruitschillen en koffieprut, gemakkelijk verwerken, waarna je na enkele weken wormenpercolaat én een beetje compost krijgt. En dat is dan weer ideaal powervoedsel voor je planten. Die gaan groeien en bloeien joh! Let maar op! Ook handig in bijvoorbeeld de schooltuin.

Planten hebben voedsel nodig om goed te kunnen groeien en bloeien, dat wist je natuurlijk al. Maar wist je dat je zelf heel gemakkelijk vloeibare meststof (percolaat) kunt maken? Althans, eigenlijk laat je de regenwormen het werk doen. Het enige wat je zelf moet doen is een ‘wormenbak’ (ook wel wormenhotel) maken en een beetje geduld hebben. En geloof het

of niet, maar de wormenbak geeft geen nare geur af. Zeker niet als je alleen groente- en fruitresten gebruikt.

v de workshop wordt gegeven op zaterdagochtend 14 maart 2020 om 9.30 uur.

v leuk om met kinderen en kleinkinderen te doen maar wel graag onder begeleiding van een volwassene.

v de kosten voor deze ochtend zijn €25,- voor leden en €27,50 voor niet leden.

Aanmelden voor bovenstaande workshops kan bij: Esther Straathof via de mail op groeienbloeicursus@gmail.com

of bellen 0297.344237 onder vermelding van je naam, je emailadres en telefoonnummer. Meld je meerdere personen aan voor een cursus graag ook daar de gegevens van vermelden. Ook kun je je via de website aanmelden via www.aalsmeer.groei.nl

Na aanmelding krijg je géén aparte bevestiging dus zet de datum in je agenda!

HET LESGELD GRAAG CONTANT VOLDOEN AAN HET BEGIN VAN IEDERE WORKSHOP.

•  zelf een opgeladen accuboormachine met een metaalboortje 6 mm, een liniaal en ongekookte groente- en fruit -afval en/of koffieprut meenemen.
  • vDeze workshop wordt gegeven bij Buurthuis Hornmeer, Dreef 1 te Aalsmeer.