WORKSHOP SPEEL MET VUUR OM RAKU KERAMIEK TE MAKEN

Deze workshop wordt gegeven door Resi van Zijl. Bij velen van jullie bekend van de consumententoets. Maar ze is ook vooral kunstenares en keramiste( www.vizikeramiek.nl )

Om Raku keramiek te maken stook je de oven tijdens het eindproces zo snel mogelijk op naar 1000˚C. Eenmaal de eindtemperatuur bereikt, haal je je werkstuk uit de oven zodat er barsten in de glazuur komen. Vervolgens leg je je nog heel erg hete werkstuk in een ton met zaagsel. Het zaagsel ontvlamd spontaan en er ontstaat een mooi kampvuur. Dan leg je de deksel erop en wacht ongeveer een half uurtje. Na een half uur mag de ton open en zie je of de craquelé in de glazuur, en de niet-geglazuurde delen goed zwart zijn geworden. Het is altijd weer een verrassing hoe het eruit ziet.

Om dit te doen kom je 2x naar het atelier. De eerste keer kom je ongeveer 2 uur kleien om iets moois te maken. Ik zorg dat je werkstuk goed droog wordt en biscuit gebakken. Na 2 weken kom je terug om je werkstuk te glazuren, en onder begeleiding zelf Raku te stoken.

•  De kosten zijn € 65,- voor leden en € 75,- voor niet leden incl. alle materialen.
  •  De workshop zal gegeven worden op zaterdag 18 april van 10.00 uur tot 12.00 uur om te kleien. De 2e bijeenkomst zal op zaterdag 2 mei zijn. Deze dag gaan we onze werkstukken glazuren en Raku stoken. Deze dag beginnen we ook om 10.00 uur tot we klaar zijn met stoken. Dit hangt ervan af hoeveel werkstukken er gestookt moeten worden. Het is raadzaam om een broodje voor de lunch mee te nemen op deze dag.
  •  Deze workshop wordt gegeven in het atelier van Resi van Zijl, Energieweg 12 in Mijdrecht

Aanmelden voor bovenstaande workshop kan bij: Esther Straathof via de mail op groeienbloeicursus@gmail.com

of bellen 0297.344237 onder vermelding van je naam, je emailadres en telefoonnummer. Meld je meerdere personen aan voor een cursus graag ook daar de gegevens van vermelden. Ook kun je je via de website aanmelden via www.aalsmeer.groei.nl

Na aanmelding krijg je géén aparte bevestiging dus zet de datum in je agenda!

HET LESGELD GRAAG CONTANT VOLDOEN AAN HET BEGIN VAN IEDERE WORKSHOP.