Aalsmeer

Basiscursus (Biologisch) Moestuinieren.

Dinsdagavond 29 okt. en 5 nov. van 20.00 uur -22.00 uur.

De basiscursus bestaat uit twee avonden. U doet kennis op over de verschillende soorten grond, de bemesting en de bewerking en met welk gereedschap. Wat voor groente willen we telen en wanneer moeten we het zaaien en welke plek is de juiste voor iedere groente. Dit komt allemaal voorbij zodat we met de opgedane kennis een teeltplan en een zaaiplan aan de hand van de zaaikalender kunnen maken. Hoe beschermen we onze planten tegen parasieten en plagen en welke planten staan graag bij elkaar of kunnen juist niet samen. Na deze twee avonden hebt u de kennis om er direct mee aan de slag te gaan en kunt u beginnen uw moestuin winterklaar te maken voor een goede start van het volgende teeltjaar.  U krijgt het nodige documentatiemateriaal mee. Bijdrage voor deze cursus is € 30,- contant te voldoen.

Opgeven voor bovenstaande workshops: moestuinworkshops@gmail.com

 

 

 

 

Workshop Stekken en Witlof trekken.

Zaterdagmorgen 16 november van 10.00 -12.00 uur.

Van de stekken van de vorige workshop zijn inmiddels de eerste vruchten geoogst. We beginnen deze ochtend om onder  het genot van koffie of thee kort de diverse vormen van vermeerderen uit te leggen. Daarna gaat u zelf aan de slag. We maken van diverse vruchtstruiken winterstekken en gaan ook diverse andere planten stekken. U kunt ook zelf een plant meenemen die u wilt stekken. Na het stekken gaan we witlofpennen oppotten. Thuis laat u de witlofpennen in ongeveer vier weken in het donker tot groei komen. Zet de zelfgekweekte witlof maar alvast op het kerstmenu. Bijdrage voor de workshop is € 15,- contant te voldoen.

De cursus Moestuinieren en de workshop Stekken en Witlof trekken worden gegeven aan de Linnaeuslaan 12 1431JV Aalsmeer. (ingang naast de paardenbak)

Opgeven voor bovenstaande workshops: moestuinworkshops@gmail.com