Aalsmeer

Hoera, we mogen weer!!

Beste moestuin liefhebber,

Hoera, we mogen weer!! Na een periode van grote onzekerheid kunnen we weer starten met de workshops. We hebben van de school toestemming gekregen om gebruik te maken van de kas.

De workshops zullen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM inzake het covid-19. De tafels zullen verder uit elkaar staan om aan de onderling afstand te voldoen en alle materialen en gereedschap wordt vooraf verdeelt per tafel.

Dit voorkomt het rondlopen in de ruimte.

In de bijlage vindt u ons aanbod van workshops voor het najaar.

Nieuw is de workshop Paddenstoelen kweken.

Wij hopen u snel weer te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Cor, Jan en Berry

 

MOESTUINWORKSHOPS NAJAAR 2020

Workshop inmaken en fermenteren.

29 september om 19.30 uur.

Wegens succes geprolongeerd! Eigengemaakte zuurkool van vorig jaar smaakte naar meer, dus die gaan we weer maken. U gaat naar huis met 1.8 liter zelfgemaakte zuurkool die u thuis eerst nog 4 weken laat fermenteren. Vervolgens gaan we een pot met peren en vlierbessen inleggen, een perfecte smaak combinatie. Als laatste laten we een pot groene tomaten fermenteren. Een prima manier om de laatste tomaten die toch niet meer rijp zullen worden smaakvol te verwerken. Succes verzekerd! Wij zorgen voor alle materialen.

Bijdrage voor deelname € 17,50 op de avond contant te voldoen.

Workshop Paddenstoelen kweken.

Zaterdagmorgen 10 oktober 10.00 uur tot 12.00 uur

Na eerst wat theorie over soorten paddenstoelen en de diverse kweekmethoden gaan we snel aan de slag met broed van de Oesterzwam. Na de workshop gaat u naar huis met uw eigen kweekbaal waaruit u deze herfst nog de Oesterzwam kunt oogsten.

Bijdrage voor deelname is € 17,50 op de avond contant te voldoen

Basiscursus (Biologisch) Moestuinieren.

Dinsdagavond 17 nov. en 1 dec. van 20.00 uur -22.00 uur.

De basiscursus bestaat uit twee avonden. U doet kennis op over de verschillende soorten grond, de bemesting en de bewerking en met welk gereedschap. Wat voor groente willen we telen en wanneer moeten we het zaaien en welke plek is de juiste voor iedere groente. Dit komt allemaal voorbij zodat we met de opgedane kennis een teeltplan en een zaaiplan aan de hand van de zaaikalender kunnen maken. Hoe beschermen we onze planten tegen parasieten en plagen en welke planten staan graag bij elkaar of kunnen juist niet samen. Na deze twee avonden hebt u de kennis om er direct mee aan de slag te gaan en kunt u beginnen uw moestuin winterklaar te maken voor een goede start van het volgende teeltjaar. U krijgt het nodige documentatiemateriaal mee.

Bijdrage voor deze cursus is € 30,- contant te voldoen.

Workshop Stekken en Witloftrekken.

Zaterdagmorgen 14 november van 10.00 -12.00 uur.

We beginnen deze ochtend om onder het genot van koffie of thee kort de diverse vormen van vermeerderen uit te leggen aan de hand van een beeld

presentatie. Daarna gaat u zelf aan de slag. We maken van diverse vruchtstruiken winterstekken en gaan ook diverse andere planten stekken. U kunt ook zelf een plant meenemen die u wilt stekken. Na het stekken gaan we witlofpennen oppotten. Thuis laat u de witlofpennen in ongeveer vier weken in het donker tot groei komen. Zet de zelfgekweekte witlof maar alvast op het kerstmenu. Bijdrage voor de workshop is € 15,- contant te voldoen.

Alle cursussen en workshops worden gegeven aan de Linnaeuslaan 12 1431JV Aalsmeer. (Ingang naast de paardenbak)

Opgeven voor bovenstaande workshops: moestuinworkshops(at)gmail.com