Aalsmeer

WORKSHOP (FRUIT)BOMEN SNOEIEN.

Zaterdag 25 januari starten we het nieuwe jaar met de workshop fruitbomen snoeien. Wanneer kunnen we het beste snoeien en wat moeten we wel of juist niet wegknippen. Wat zijn waterloten en hoe voorkomen we een sterke groei hiervan. Hoe zie je het verschil tussen een bladknop en een bloemknop. Aan de hand van een presentatie en takken nemen u stap voor stap door het hele proces van de snoei en behandelen alle fruit soorten stuk voor stuk. Na de theoretische behandeling binnen bezoeken we een boomgaard met een groot scala aan fruitbomen. Als afsluiter gaan we naar een wijngaard waar u de fijne kneepjes van het kweken van druiven kunt aanschouwen en de eigengemaakt wijn kunt proeven.

· De workshop is zaterdag 25 januari van 10.00 – 13.00 uur

· Kosten € 15,00 per persoon. Incl. koffie/thee

 

WORKSHOP ZAAIEN EN VERSPENEN.

Op zaterdag 7 maart is onze populaire workshop zaaien en verspenen. Hierbij zullen we u weer stap voor stap de fijne kneepjes

bijbrengen over het hoe, wat en wanneer van het zaaien en verspenen van groenten.

Wij zorgen weer voor zaailingen van o.a. Paprika’s en Pepers en gaan daarnaast diverse groenten zaaien. We zijn nog bezig een mooi pakket samen te stellen, maar u kunt weer rekenen op een ruime sortering van groenten. Daarnaast hebben we dit jaar ook weer zaad van eetbare bloemen die ook bescherming geven tegen parasieten van de groenten. Hebt u zelf zaad of suggesties wat u zaaien wilt? Laat het ons weten en wij houden er rekening mee.

Hebt u een kind of kleinkind die graag een eigen moestuintje wil hebben? Ze zijn hierbij van harte uitgenodigd. Iedereen gaat weer, zoals het bij ons de gewoonte is, met een schat aan zaai- en plantmateriaal naar huis.

 

· De workshop is op zaterdag 7 maart 2019 om 10.00 uur.

· De kosten zijn € 15,- en met (klein)kinderen € 10,- extra.

· Inclusief koffie/thee en alle materialen.

· S.V.P. zo spoedig mogelijk aanmelden i.v.m. voor zaaien.

 

De workshops worden gegeven aan de Linnaeuslaan 12 1431JV Aalsmeer. (ingang naast de paardenbak)

Opgeven voor bovenstaande workshops: moestuinworkshops@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Cor, Jan en Berry