Aalsmeer

cursussen niet georganiseerd door onze afdeling

Op onderstaande pagina's kunt u cursussen vinden die niet door onze afdeling worden georganiseerd, maar die we toch de moeite waard vinden.

Weet u een cursus of workshop die u de moeite waard vindt voor onze leden, laat het ons dan weten.

MOESTUINWORKSHOPS NAJAAR 2021

Workshop inmaken en fermenteren. Dinsdag 28 september 19.30 uur

Eigengemaakte zuurkool smaakt naar meer, dus die gaan we weer maken. U gaat naar huis met 1.8 liter zelfgemaakte zuurkool die u thuis eerst nog 4 weken laat fermenteren. Vervolgens gaan we, als een Picasso in een pot, van gemengde groenten tafelzuur maken. Succes verzekerd! Wij zorgen voor alle materialen.

Bijdrage voor deelname € 17,50 op de avond contant te voldoen.

 

Workshop Paddenstoelen kweken. Zaterdagmorgen 16 oktober 10.00 uur tot 12.00 uur

Na eerst wat theorie over soorten paddenstoelen en de diverse kweekmethoden gaan we snel aan de slag met broed van de Oesterzwam. Na de workshop gaat u naar huis met uw eigen kweekbak met stro en broed waaruit u deze herfst nog de Oesterzwam kunt oogsten.

Bijdrage voor deelname is € 17,50 op de avond contant te voldoen

 

Basiscursus Biologisch Moestuinieren. Dinsdagavond 16 nov. en 30 nov. van 20.00 uur -22.00 uur.

De basiscursus bestaat uit twee avonden. U doet kennis op over de verschillende soorten grond, de bemesting en de bewerking en met welk gereedschap. Wat voor groente willen we telen en wanneer moeten we het zaaien en welke plek is de juiste voor iedere groente. Dit komt allemaal voorbij zodat we met de opgedane kennis een teeltplan en een zaaiplan aan de hand van de zaaikalender kunnen maken. Hoe beschermen we onze planten tegen parasieten en plagen en welke planten staan graag bij elkaar of kunnen juist niet samen. Na deze twee avonden hebt u de kennis om er direct mee aan de slag te gaan en kunt u beginnen uw moestuin winterklaar te maken voor een goede start van het volgende teeltjaar. U krijgt het nodige documentatiemateriaal mee.

Bijdrage voor deze cursus is € 30,- contant te voldoen.

Workshop Stekken en Witloftrekken. Zaterdagmorgen 13 november van 10.00 -12.00 uur.

We beginnen deze ochtend om onder het genot van koffie of thee kort de diverse vormen van vermeerderen uit te leggen aan de hand van een beeld presentatie. Daarna gaat u zelf aan de slag. We maken van diverse vruchtstruiken winterstekken en gaan ook diverse andere planten stekken. U kunt ook zelf een plant meenemen die u wilt stekken. Na het stekken gaan we witlofpennen oppotten. Thuis laat u de witlofpennen in ongeveer vier weken in het donker tot groei komen. Zet de zelfgekweekte witlof maar alvast op het kerstmenu. Bijdrage voor de workshop is € 15,- contant te voldoen.

Opgeven voor bovenstaande workshops:

moestuinworkshops(at)gmail.com

In het eerste kwartaal 2022 verzorgen wij de volgende workshops:

Workshop fruitbomen snoeien.

Workshop zaaien en verspenen.

Cursus Permacultuur.

De datums voor deze workshops melden wij in december.

Met vriendelijke groet,

Cor, Jan en Berry