Mini cursus bloemen drogen.

Hoezo  droogbloemen hebben een stoffig imago, ze zijn hipper dan ooit. Op dit moment zie je vooral veel droogbloemen op de vaas,  maar je kan er veel meer mee.

Bij de KMTP afdeling Aalsmeer (Groei en Bloei) willen we deze trend niet voorbij laten gaan. We hebben een leuke mini cursus bedacht om iets creatiefs met deze trend te doen. De cursus bestaat uit 2 avonden .

Op de eerste cursus avond gaan we een persoonlijke houten bloemenpers maken en decoreren. Met deze bloemenpers kun je zelf bloemen drogen. Welke bloemen en/of bladeren hiervoor geschikt zijn en hoe we deze het beste kunnen drogen wordt ons uitgelegd door Regina de Jager, die deze avonden zal leiden. Op de tweede avond gaan we de zelf gedroogde bloemen en bladeren decoreren in een mooie glazen doorkijklijst.

In de periode tussen de twee cursusavonden, is het de bedoeling dat de cursisten zelf op zoek gaan naar allerlei kleine bloemen en blaadjes om te drogen. Het zoeken naar materiaal om te drogen laat u op een hele andere manier kijken naar uw tuin of de natuur. Natuurlijk willen uw kinderen of kleinkinderen u daarmee helpen, waardoor het een gezellig familieproject wordt.

Dit is een van de workshops waar we wat vernieuwing mee willen brengen, maar ook de  jongeren mee proberen en hopen aan te spreken, want de KMTP is voor alle leeftijden!

Kosten voor deze workshop zijn voor leden € 45.00 / voor niet leden € 50.00.

17 maart  1e cursusavond Droogbloemen

16 juni      2e cursusavond Droogbloemen

Beide avonden starten om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur.

Je kunt je inschrijven door een e-mail te sturen naar groeienbloeicursus(at)gmail.com